Ubuntu för desktop

Ubuntu Desktop skapades från början tillsammans med versionen Ubuntu 7.10. Syftet var att tillgodose användare av stationära och därbara datorer med ett anpassat operativsystem. Idag är detta system en del av miljontals olika PCs och bärbara datorer över hela världen. Ubuntu Desktop skulle kunna jämföras med en kostym. En kosytm utrustad med allt användaren kan behöva oavsett miljö och syfte. Både storskaliga organisationer, myndigheter, mindre företag, skolor och privatpersoner använder idag systemet. I Ubuntu Software Centre kan användaren ladda ner det som behövs för att sköta just sina behov.

Ubuntu för desktop

Operativsystemets funktioner

I Ubuntu Software Centre finns alla funktioner och verktyg du kan tänkas behöva oavsett vad du arbetar med och vart du arbetar. Applikationer såsom webbläsare, kontorsprogram, medieappar, spel, e-post och mycket mer finns tillgängligt i systemet direkt när du installerar det. Gränssnittet är designat på ett användarvänligt och snyggt sätt. Det gör att både estetik och funktion går hand i hand vilket ger användaren en inspirerande upplevelse. Alla applikationer är snabba och säkra. Exempel på appar som underlättar vardagen är Telegram, Chromium, Thunderbird, Dropbox, LibreOffice och Gimp. De flesta appar är dessutom gratis och laddas ner snabbt till ditt skrivbord.

LibreOffice hjälper dig att skapa dokument, presentationer och kalkylblad. Då Ubuntu utgår från en öppen källkod fungerar LibreOffice tillsammans med Microsoft Office. Med andra ord kan du öppna dokument som du har skapat i LibreOffice i Microsoft Office. Det finns också möjlighet till att redigera och dela. Förutom detta erbjuds du ett snabbt och säkert webbsurfande via Ubuntu och Firefox. Mail skickar du på ett smidigt sätt via Thunderbird, en applikation som är kompitabel med andra e-mail funktioner. Förutom detta är det enkelt att hantera och redigera både foton och videos, spela underhållande spel och använda sig av snabba sökningar.

Genom en enkel nedladdning av Ubuntu Desktop via Ubuntus hemsida får du ner operativsystemet till exempelvis din jobbdator och kan designa gränssnittet utefter dina behov.

Ubuntu Desktop för alla

Ubuntus filosofi genomsyrar även Ubuntu Desktop. Med en öppen källkod och fri mjukvara är det fritt att ladda ner, dela och använda Ubuntu. Dessutom har Ubuntu säkrat upp för dig som användare med både brandväggar och skydd mot virus. Det finns också en tillgänglig support för alla som behöver. Operativsystemet finns dessutom översatt till över 50 språk och innehåller essentiella hjälpmedel för de med eventuella handikapp. Helt enkelt ett operativsystem för alla till alla med oändliga möjligheter.